Eskişehir Avukat - Bize Ulaşın: 0541 332 35 95 - Gökmeydan Mh. Nilgün Sk. Uzun Ap. 122/10 Odunpazarı/Eskişehir

2020 Boşanma Davası Açma Masrafı ve Ücreti

2020 Boşanma Davası Açma Masrafı ve Ücreti

 

 

     Boşanma davaları her geçen gün artış göstermektedir. Eşler birbirlerine uyumlu olabileceklerini düşünerek evlilik birliğini gerçekleştirirler. Ancak tarafların anlaşmaları her zaman mümkün olmayabilir. Eşlerin bunu anlamaları bazen çok kısa bazense çok uzun zaman alabilmektedir. Bu süreçte müşterek çocuklar da dünyaya gelebilmektedir. Boşanma davalarının önemi de eşlerin çocuklarının olması durumunda ortaya çıkmaktadır. Bu tür durumlarda eşler yalnızca boşanmayacaklardır. Müşterek çocukların kiminle kalacağı, çocuklarla görüşme gibi konular boşanma davalarının en önemli kısmını oluşturur.

 

     Boşanma davaları manevi olarak ne kadar yıpratıcı ise maddi olarak da bir o kadar yıpratıcıdır. Tazminatlar, nafakalar ve yapılacak masraflar maddi olarak yıpratıcı olmaktadır. Haliyle boşanma davası ücreti ve boşanma davası masrafının ne kadar olduğu merak edilmektedir. Ancak boşanma davasında avukata ödenmesi gereken ücret, boşanma davasının durumuna göre değişiklik göstermektedir. Boşanma avukatı davaya ne kadar emek ve mesai harcayacak olursa ücreti ona göre değişir. Ya da bazen diğer eş açılan boşanma davasına karşı dava açabilmektedir. Bu gibi durumlar her zaman ücretlerin belirlenmesinde önem taşır. Bazen de boşanma davalarında toplanması gereken deliller çok karışık ve zor olabilmektedir. Delillerin farklı şehirlerden toplanması vs. gerekebilmektedir. Buna göre ücretler de farklılık gösterebilmektedir.

 

     2020 Boşanma Davası Masrafı

     Eşlerin boşanma kararı vermeleri ile en çok merak edilen konu da 2020 boşanma davası açma masrafı olmaktadır. 2020 Boşanma Davası Açma Masrafı davadaki talepler, tanık sayısı, deliller, davanın çekişmeli ya da anlaşmalı boşanma davası olup olmaması gibi isteklere göre değişmektedir. Ancak yaklaşık 3-4 tanık dinletilen boşanma davaları için boşanma davası ilk açılış masrafı yaklaşık 500,00-TL ile 700,00-TL arasında değşmektedir.

 

     2020 Boşanma davası avukat ücretleri ve masrafı ise daha önce de belirttiğimiz üzere anlaşmalı boşanma davası ve çekişmeli boşanma davası olmasına göre değişmektedir. Anlaşmalı boşanma davası kısa sürede sonuçlanması ve tarafların her konuda anlaşması sebebiyle farklı ücretlendirilmektedir. Çekişmeli boşanma davası ise çok uzun bir süreç, emek ve mesai gerektireceği içn daha yüksek ücretlendirilmektedir. Bu sebeple boşanma avukatı ile görüşerek ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

"2020 Boşanma Davası Açma Masrafı ve Ücreti" adlı makalenin tüm hakları yazarı Av. Arb. Eda Yıldırım İlhan'a aittir ve makale, yazarı tarafından (https://www.edayildirimilhan.av.tr) internet sitesinde yayınlanmıştır. Söz konusu bu makalenin bütünü yazarının izni olmaksızın çoğaltılamaz, Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun olarak makaleye atıf yapılmak suretiyle alıntı yapılabilir.

+90 541 332 3595