Eskişehir Avukat - Bize Ulaşın: 0541 332 35 95 - Gökmeydan Mh. Nilgün Sk. Uzun Ap. 122/10 Odunpazarı/Eskişehir

2021 Boşanma Davası Ücreti

2021 Boşanma Davası Ücreti

 

2021 yılı boşanma davası için Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 24 Kasım 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir. Her yıl Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi belirlenerek Resmi Gazete'de yayınlanmaktadır. Belirlenen bu tarifedeki ücretler en alt ücretler olup avukatlar alt ücret sınırına uymakla yükümlüdür. Yani Tarifede yazılı avukatlık ücretlerinden aşağı vekalet ücreti alınması mümkün değildir. Ancak işin niteliğine göre daha yüksek vekalet ücreti alması mümkündür.

 

Boşanma davalarına ilişkin daha önceki yazılarımızda da açıkça beyan ettiğimiz üzere boşanma davalarında görevli mahkeme Aile Mahkemesi'dir. Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde (AAÜT) Aile mahkemeleri için ayrıca bir ücret belirtilmemiştir. Ancak "Asliye Mahkemelerine takip edilen davalar için" alt sınır 4.080,00-TL'dir. Bu ücret boşanma davaları için de uygulanmaktadır. 2021 yılı boşanma davası ücreti 4.080,00-TL'dir. Belirttiğimiz gibi anlaşmalı ya da çekişmeli boşanma davası olmasına bağlı olarak avukatların işin niteliğine bakarak daha yüksek ücret almaları mümkündür.

 

2021 Boşanma Davası Ücreti ve Masrafları Ne Kadar?

2021 yılı boşanma davası masrafı ilk açılış için yaklaşık 600,00-TL ila 700,00-TL civarındadır. Bu masraftan artan gider avansı olduğu takdirde iade alınabildiği gibi eksik kalan masrafların da tamanlanması gerekebilecektir. Örneğin boşanma davası devam ederken müşterek çocuğun velayeti için Sosyal İnceleme Raporu alınması gerekebilir. Bu rapor alınırken de bir takım masraflar yapılmaktadır. Ya da boşanma davası esnasında taraflara tebligat göndermek gerekebilecektir. Tüm bunlar taraflarca yatırılan masraflardan alınmaktadır. Masrafların azalması durumunda taraflara eksikliklerin giderilmesi için süre verilir.

"2021 Boşanma Davası Ücreti" adlı makalenin tüm hakları yazarı Av. Arb. Eda Yıldırım İlhan'a aittir ve makale, yazarı tarafından (https://www.edayildirimilhan.av.tr) internet sitesinde yayınlanmıştır. Söz konusu bu makalenin bütünü yazarının izni olmaksızın çoğaltılamaz, Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun olarak makaleye atıf yapılmak suretiyle alıntı yapılabilir.

+90 541 332 3595