Eskişehir Avukat - Bize Ulaşın: 0541 332 35 95 - Gökmeydan Mh. Nilgün Sk. Uzun Ap. 122/10 Odunpazarı/Eskişehir

2024 Boşanma Davalarında Ücret ve Masraflar: Eskişehir'de boşanma davalarının güncel ücretleri ve masrafları hakkında detaylı bilgi

2024 Boşanma Davalarında Ücret ve Masraflar: Eskişehir'de boşanma davalarının güncel ücretleri ve masrafları hakkında detaylı bilgi

 

Eskişehir'de boşanma davaları her geçen gün artmaktadır. Bu sebeple de boşanma davası süreci yanında en çok merak edilen konu da boşanma davası ücretleridir. Artan ekonomik kaygılar sebebiyle de boşanma davalarında artış olması boşanma davası ücretlerindeki kaygıyı da beraberinde getirmektedir. Eskişehir anlaşmalı boşanma davası diğer büyük şehirlere nazaran daha kısa süredebitmektedir. Ancak çekişmeli boşanma davaları oldukça uzun sürebilmekte ve bu süreçte alınan ücretler ve dava masrafları bir hayli fazla olabilmektedir.

 

Boşanma davası açılırken ödenen başvuru ücretleri, harçlar, gider avansları da her yıl artmakta, tebligat ücretlerine gelen zamlarla birlikte ödenen masraflar da artmaktadır. Boşanma davası açılırken başvuru esnasında mahkeme veznesine ödenecek olan boşanma davası başvurma harcı 2024 yılında 427,60-TL dir. Yine 427,60-TL peşin harç bulunmaktadır. 1.500,00-TL civarında da gider avansı alınmaktadır. Ancak alınan gider avansı genelde yetmediği ve eksik kaldığı için dava aşamasında ek ödemeler çıkmaktadır. Bunun sebebi ise çıkan tebligatlar, tanık sayısı, bilirkişi gereken bir durum varsa bilirkişiye ödenen ücretler, bazen tercüme için gereken ücretler gibi durumlarda boşanma davası için yapılan masraflar çok daha fazla olabilmektedir. Yani boşanma davası açılış masrafı ilk aşamada 2024 yılı için 2.400,00-2.500,00-TL civarındadır.

 

Eskişehir boşanma davası açılış masrafı haricinde bir de vekille yani boşanma avukatı ile takip edilen boşanma davalarında avukat ile müvekkil arasında da ayrıca bir ücret belirlenmektedir. Bu ücret ise Türkiye Barolar Birliği tarafından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren miktarlardan oluşmaktadır. Ancak bu Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi en asgari miktarları belirlemekte olup her avukat alacağı davadaki ücreti kendisi serbestçe tayin edebilmektedir. Belirlenecek bu ücret Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinin altında olamayacaktır. Avukatlık Asgari ÜCret Tarifesi gereğince 2024 yılı boşanma davası avukat ücreti en az 17.900,00-TL (on yedi bin dokuz yüz lira) olabilecektir. Bu ücretten daha az alınması yasaktır.

 

Avukatsız Boşanma Davası

Bazen boşanma davası açmak isteyen kişiler vekalet ücretini öğrendiklerinde davayı kendileri takip etmek isteyebilmektedirler. Boşanma davasının avukatla takip zorunluluğu yoktur. Ancak boşanma davası usuli ve hukuki birçok süreci içinde barındırdığından boşanma avukatı ile anlaşmak her zaman daha faydalı olacaktır. Anlaşmalı boşanma davası sürecinde dahi bir boşanma avukatı ile çalışmak ilerleyen durumlarda karşılaşabileceğiniz davalardan korunmanızı sağlayacaktır. Eskişehir boşanma davası , Eskişehir boşanma avukatı ile ilgili tüm süreçler için randevu alarak ya da telefon ile online görüşme sağlayarak bilgi alabilirsiniz.

 

"2024 Boşanma Davalarında Ücret ve Masraflar: Eskişehir'de boşanma davalarının güncel ücretleri ve masrafları hakkında detaylı bilgi" adlı makalenin tüm hakları yazarı Av. Arb. Eda Yıldırım İlhan'a aittir ve makale, yazarı tarafından (https://www.edayildirimilhan.av.tr) internet sitesinde yayınlanmıştır. Söz konusu bu makalenin bütünü yazarının izni olmaksızın çoğaltılamaz, Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun olarak makaleye atıf yapılmak suretiyle alıntı yapılabilir.

+90 541 332 3595