Eskişehir Avukat - Bize Ulaşın: 0541 332 35 95 - Gökmeydan Mh. Nilgün Sk. Uzun Ap. 122/10 Odunpazarı/Eskişehir

Anlaşmalı Boşanma Davası

Anlaşmalı Boşanma Davası

Anlaşmalı boşanma davası, eşlerin anlaşarak evlilik birliğini sonlandırması temeline dayanmaktadır. 

Anlaşmalı boşanma davasının açılabilmesi için evliliğin en az bir yıl devam etmiş olması şartı aranmaktadır. Bu durumdaki boşanmalar da evlilik birliğinin temelinden sarsılması sebebine dayanmaktadır. Resmi nikahtan itibaren bir yıl geçmedikçe bu boşanma isteminde bulunulamaz.
Anlaşmalı boşanma davasında eşlerden birinin açtığı davayı diğer eş kabul eder yahut eşler boşanmak üzere birlikte başvururlar. 

PROTOKOL

Hakimin tarafların maddi sonuçlarına ve çocukların durumuna ilişkin düzenlemeleri uygun bulması gerekmektedir. Yani hazırlanan protokol eksiksiz ve kabul edilebilir olmalıdır. Bu nedenle protokolün bir avukat ile birlikte hazırlanması tarafların lehine olacak ve daha hızlı çözüme ulaşılacaktır. Bir eşin yokluğunda hazırlanan protokolü diğer eş bir hukukçuya danışarak uygunluğunu ve kabul edilebilirliğini kontrol ettirebilir. 

Boşanma davalarının hepsinde olduğu gibi anlaşmalı boşanmada da avukat tayin edilecek ise resimli, özel bir vekaletname verilmesi gerekmektedir.

"Anlaşmalı Boşanma Davası" adlı makalenin tüm hakları yazarı Av. Arb. Eda Yıldırım İlhan'a aittir ve makale, yazarı tarafından (https://www.edayildirimilhan.av.tr) internet sitesinde yayınlanmıştır. Söz konusu bu makalenin bütünü yazarının izni olmaksızın çoğaltılamaz, Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun olarak makaleye atıf yapılmak suretiyle alıntı yapılabilir.

+90 541 332 3595