Eskişehir Avukat - Bize Ulaşın: 0541 332 35 95 - Gökmeydan Mh. Nilgün Sk. Uzun Ap. 122/10 Odunpazarı/Eskişehir

Boşanma Davası Ücreti 2019

Boşanma Davası Ücreti 2019


    Boşanma davalarında en çok sorulan sorulardan biri boşanma davası için ne kadar masraf ödeneceği ve boşanma davası ücretidir. 2019 yılı için boşanma davası masrafları ve boşanma davası ücretlerinin nasıl değiştiğine değineceğiz.


    Boşanma davalarında ilk olarak anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davası ücretleri ve masrafları değişmektedir. Ödenecek ücretler davanın uzunluğuna, tanık sayısına, tanıkların şehir dışında olup olmamasına, yapılacak yazışmalara, pedagog görüşmelerine vb. tüm masraflara bağlı olarak artmakta ya da azalmaktadır. 2019 yılı yeni harç ve vekalet ücretlerine ilişkin hususları açıklayacağız.


    Anlaşmalı Boşanma Ücreti 2019

   Daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz üzere anlaşmalı boşanma davalarında tanık ya da delil bildirilmesine gerek bulunmamaktadır. Ayrıca anlaşmalı boşanma davası, aksi bir durum olmadığı sürece tek celsede boşanma gerçekleştiğinden dolayı çekişmeli boşanma davalarına göre oldukça kısa sürmektedir. 

    Anlaşmalı boşanma davalarında tanık, delil, pedagog görüşmesi gibi hususlar olmaması sebebiyle çekişmeli boşanma davalarına nazaran daha az masraf yapılmaktadır. Her iki taraf da boşanmayı, iştirak nafakası, yoksulluk nafakası, velayet, kişisel ilişki, tazminat vb. tüm hususlarda anlaştıkları takdirde hakim ilk celsede hükme bağlayarak tarafların taleplerini kabul eder. Anlaşmalı boşanma davası açılışında ödenmesi gereken harç ve masraflar yaklaşık olarak 300-350,00-TL civarındadır. Anlaşmalı boşanma ücreti kısmına değinecek olursak çekişmeli boşanmalara göre çok daha uygun olmakta, yargılamanın oldukça kısa sürmesi ve iş yükü bakımından çekişmeli boşanma davasına göre daha az iş olması gibi hususlar dikkate alınmaktadır.

    

    Anlaşmalı boşanma davası ücretini öğrenmek için buraya tıklayarakulaşabilirsiniz.


    Çekişmeli Boşanma Ücreti 2019

    Çekişmeli boşanma davaları anlaşmalı boşanma davasına göre oldukça uzun sürmektedir. Bu sebeple hem masraflar hem vekalet ücreti ona göre artmaktadır. Davanın açılış aşamasında tanık, delil, keşif, bilirkişi gibi ücretlerin peşin alınması söz konusu olabilmektedir. Ancak ortalama olarak 450-500,00-TL civarında bir ödeme yapmak gerekecektir. İlerleyen dönemlerde masrafın yetmemesi sebebiyle mahkemeye ödeme yapmak gerekebileceğini unutmayın. Ayrıca masrafların zamanında yatırılması delillerin ispatı bakımından oldukça önemlidir.

    Çekişmeli boşanma davalarının daha sıkıntılı ve uzun olması sebebiyle ödenecek vekalet ücreti de bu doğrultuda artış göstermektedir. 


    Çekişmeli boşanma davası ücretini öğrenmek için buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


    Boşanma davası ücretlere her şehre göre farklılık gösterebilmektedir. Bu hususta her şehirde bulunan barolar tarafından bir ücret tarifesi belirlenmektedir. O sebeple Erzurum'da bir boşanma avukatı ile Eskişehir'de boşanma avukatı aynı ücreti almayacaktır. Ya da İstanbul'da bir boşanma avukatı ile Kütahya'da bir boşanma avukatı aynı ücreti almayacaklardır. 


    Bu hususta en sağlıklı bilgiye buradan randevu alarak ofisimize geldiğinizde ulaşabilirsiniz.

"Boşanma Davası Ücreti 2019" adlı makalenin tüm hakları yazarı Av. Arb. Eda Yıldırım İlhan'a aittir ve makale, yazarı tarafından (https://www.edayildirimilhan.av.tr) internet sitesinde yayınlanmıştır. Söz konusu bu makalenin bütünü yazarının izni olmaksızın çoğaltılamaz, Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun olarak makaleye atıf yapılmak suretiyle alıntı yapılabilir.

+90 541 332 3595