Eskişehir Avukat - Bize Ulaşın: 0541 332 35 95 - Gökmeydan Mh. Nilgün Sk. Uzun Ap. 122/10 Odunpazarı/Eskişehir

Korona Virüs Döneminde Eskişehir'de Boşanma Davası Açılabilir mi?

Korona Virüs Döneminde Eskişehir'de Boşanma Davası Açılabilir mi?

 

Korona virüs her geçen gün daha çok insana bulaşarak gündelik hayatı olumsuz yönde etkilemektedir. Korona virüs süreci maddi ve manevi olarak herkesi yıpratmıştır ve yıpratmaya devam etmektedir. Gelinen aşamada dünyada ve ülkemizde birçok tedbir alınmıştır. Ülkemizde çoğu iş yeri kapatılmıştır. Ayrıca 65 yaşın üzerindeki ve 20 yaşın altındaki kişilerin sokağa çıkması yasaklanmıştır. Market ve pazar yerlerine girişlerde maske takma zorunluluğu getirilmiştir. Bu tedbirlere uymayanlar hakkında idari ve cezai işlem uygulanmaktadır.

 

Korona virüs sağlık sektöründe birçok soruna yol açtığı gibi süreç sonrasında hukuki olarak da birçok soruna sebep olacaktır. İş hukuku alanında iş avukatı, kira sözleşmeleri ile ilgili kira avukatı, boşanma davası ve aile hukuku için de boşanma avukatı ihtiyacı doğacaktır.

 

Boşanma davaları her geçen gün artmakta olup insanların en çok merak ettiği konulardan biridir. Korona virüs sürecini birçok insan evinde kalarak geçirmektedir. Bu durum da Çin'de de gördüğümüz üzere boşanma davalarını artırmıştır. Bu sebeple boşanma davaları normal zamanda da yoğun iken gelinen aşamada artacağı beklenmektedir. Boşanma davalarının artması da birçok soruyu beraberinde getirecektir.

 

Korona Virüs Döneminde Eskişehir'de Boşanma Davası Açabilir miyim?

Daha önceki yazımızda "korona virüs sürecinde dava açılabilir mi" sorusuna yanıt vermeye çalışmıştık. İlgili yazımızda da belirttiğimiz üzere "aciliyeti olmayan işler ve duruşmalar" için Hakimler ve Savcılar Kurulu 30/04/2020 tarihine kadar duruşmaların ertelenmesine karar vermiştir. Bu sebeple korona virüsten önce açılan davalar ile bu süreçte açılan davalarla ilgili duruşmaların acil olmaması durumunda yapılması söz konusu olmayacaktır. Eskişehir'de de duruşmaların büyük bir kısmı ertelenmiştir, ertelenmeye devam etmektedir.

 

İster anlaşmalı boşanma davası ister çekişmeli boşanma davası olsun duruşmalar yapılmamaktadır. Korona virüs sürecinde kendiniz ya da boşanma avukatı aracılığıyla boşanma davası açabilirsiniz. Ancak açacağınız yeni davada duruşma günü verilmesi ve acil olmayan tedbirlere ilişkin talepler haricinde bir karar alınması söz konusu olamayacaktır.

 

Sonuç olarak korona virüs sürecinde yeni davalar açılması mümkündür. Bu sebeple Eskişehir'de de boşanma davası açılabilmektedir. Ancak izlenecek yollar ve korona virüs sürecinde hukuki işlemler ile ilgili Eskişehir boşanma avukatı ile iletişime geçilmesini tavsiye ederiz.

"Korona Virüs Döneminde Eskişehir'de Boşanma Davası Açılabilir mi?" adlı makalenin tüm hakları yazarı Av. Arb. Eda Yıldırım İlhan'a aittir ve makale, yazarı tarafından (https://www.edayildirimilhan.av.tr) internet sitesinde yayınlanmıştır. Söz konusu bu makalenin bütünü yazarının izni olmaksızın çoğaltılamaz, Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun olarak makaleye atıf yapılmak suretiyle alıntı yapılabilir.

+90 541 332 3595