Eskişehir Avukat - Bize Ulaşın: 0541 332 35 95 - Gökmeydan Mh. Nilgün Sk. Uzun Ap. 122/10 Odunpazarı/Eskişehir

Nafakanın Kaldırılması Davası ve Şartları

Nafakanın Kaldırılması Davası ve Şartları

Daha önce mahkemece hükmedilen bir nafakanın kaldırılabilmesi için gerekli şartların oluşması gerekmektedir. 

Nafakanın Kaldırılması Şartları

Açılacak davada ilk olarak bakılması gereken husus nafaka ödenen kişinin bu nafakaya muhtaç olup olmadığıdır.
Burada nafaka alacaklısı eski eş ise ve dava açılacağı dönemde muhtaç durumda değil ise nafakanın kaldırılması için dava açılabilecektir. Nafaka alacaklısının çocuk olması durumunda öğrencilik halinin sona ermiş olması ve reşit olması gerekmektedir.

Nafakanın kaldırılması davasında görevli mahkeme aile mahkemesidir. Davanın avukat ile takibi ve açılması zorunluluğu olmasa da davanın takibi için avukat tayini faydalı olacaktır. Zira dava açılmadan evvel nafaka ödemesinin kesilmesi, nafaka alacaklısının icra takibi ve hatta hapis cezası ile sonuçlanabilmektedir.

Örnek bir Yargıtay kararında:
Asgari ücretin yoksulluğu ortadan kaldırmayacağı, ancak miktarın indirilmesinde dikkate alınacağı hususu belirtilmiştir.
Etiketler
Paylaşın

"Nafakanın Kaldırılması Davası ve Şartları" adlı makalenin tüm hakları yazarı Av. Arb. Eda Yıldırım İlhan'a aittir ve makale, yazarı tarafından (https://www.edayildirimilhan.av.tr) internet sitesinde yayınlanmıştır. Söz konusu bu makalenin bütünü yazarının izni olmaksızın çoğaltılamaz, Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun olarak makaleye atıf yapılmak suretiyle alıntı yapılabilir.

+90 541 332 3595