Eskişehir Avukat - Bize Ulaşın: 0541 332 35 95 - Gökmeydan Mh. Nilgün Sk. Uzun Ap. 122/10 Odunpazarı/Eskişehir

2023 Boşanma Davası Ücreti

2023 Boşanma Davası Ücreti

 

Boşanma davalarına ilişkin ücretler Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinin değişmesiyle sürekli güncellenmektedir. Ancak daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz üzere ücretler davanın açılacağı şehir, davanın niteliği, süreç, avukatın belirleyeceği miktarlara göre değişebilmektedir. Ancak bu miktarların ister anlaşmalı boşanma davası olsun ister çekişmeli boşanma davası olsun avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde belirtilen miktarlardan daha düşük belirlenmesi mümkün değildir.

 

Ayrıca yine belirtmek gerekmektedir ki boşanma davasına karşı bir dava açılmış olması durumunda ya da ayrı bir dava açılarak boşanma davasıyla birleştirilmiş olması durumunda da yeni davalar için ayrı vekalet ücreti belirlenecektir. Bu hususta avukatınız ile yapacağınız anlaşmalar önem arz etmektedir. Yine "karşı vekalet ücreti kimindir?" yazımızda da beyan ettiğimiz üzere dava sonucunda çıkacak karşı vekalet ücreti aksi kararlaştırılmadıkça avukatın olmaktadır.

 

2023 Boşanma Davası Vekalet Ücreti

Boşanma davasına bakmakla görevli mahkeme Aile Mahkemesidir. Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde Aile Mahkemeleri özellikle belirtilmemişse de "Asliye Mahkemeleri" için belirlenen ücretler Aile Mahkemeleri için geçerlidir. Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde 3 Eylül 2022 tarihinde bir güncelleme yapılarak artış yapılmış olup 2023 yılı için henüz bir değişiklik yapılmamıştır. Bu sebeple 3 Eylül 2022 tarihinde yürürlüğe giren Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi geçerlidir. 2023 yılı boşanma davası ücreti 9.200,00-TL'dir. Ancak bu miktar alt sınır olup daha önce beyan ettiğimiz üzere daha yüksek bir ücret belirlenmesi mümkündür.

 

2023 Boşanma Davası Ücreti ve Masrafları Ne Kadar?

2023 yılı ile birlikte dava açılış aşamasında ödenen harçlar, gider avnası gibi miktarlarda artış yapılmıştır. 2023 yılı boşanma davası masrafı ilk açılış için 1.000,00-TL ile 1.250,00-TL arasında değişmektedir. Bu masraflar için ödenen gider avansından bir miktar artabielceği gibi yargılama sürecinde masrafın eksik kalması halina mahkeme tarafından süre verilerek ek masraflar ödenmesi de gerekebilecektir. Eskişehir boşanma davsı ücreti ve masrafları için boşanma avukatı ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

 

"2023 Boşanma Davası Ücreti" adlı makalenin tüm hakları yazarı Av. Arb. Eda Yıldırım İlhan'a aittir ve makale, yazarı tarafından (https://www.edayildirimilhan.av.tr) internet sitesinde yayınlanmıştır. Söz konusu bu makalenin bütünü yazarının izni olmaksızın çoğaltılamaz, Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun olarak makaleye atıf yapılmak suretiyle alıntı yapılabilir.

+90 541 332 3595