Eskişehir Avukat - Bize Ulaşın: 0541 332 35 95 - Gökmeydan Mh. Nilgün Sk. Uzun Ap. 122/10 Odunpazarı/Eskişehir

Yarışma Programından Ödül Kazandım Ödülümü Vermiyorlar. Ne yapabilirim?

Yarışma Programından Ödül Kazandım Ödülümü Vermiyorlar. Ne yapabilirim?


    Teknolojinin de artmasıyla insanlar telefona ve televizyona daha fazla vakit ayırmaktadırlar. Televizyon programlarının büyük bir kısmı da yarışma programlarını kapsamaktadır. Çünkü yarışma programları hem eğlence hem de zaman geçirmek için bir araç olmuştur.

    Yarışma programındaki yarışmacılar kazandıkları takdirde genellikle bir para ile veya bir hediye ile ödüllendirilirler.


    YARIŞMA PROGRAMINDAN KAZANDIĞIM ÖDÜLÜ ALAMIYORUM.

    Çoğu yarışma söz konusu ödülleri zamanında vermediği için yarışmacılar mağdur olmaktadır. Bu sebeple hukuk büromuzu arayarak veya gelerek danışan yarışmacılar bu programlardaki ödüllerini alamadıklarını beyan etmektedirler. Televizyon başında bu programları izleyen insanlar bu yarışmalara güvenmektedirler. Ancak yarışmacılar kazandıkları paraları, evleri, arabaları veya eşyaları alamamaktadırlar. Yarışmacıların kazandıkları ödüller vaat edilen tarihte ve şekilde verilmediği takdirde yasal yollara başvurulması mümkün olmaktadır.


    Bazı yarışmalarda da kazanılan ödüllerin belli bir süre sonra verileceği ve bu ödül içerisinden belli miktardaki kısmın vergisi için kesileceği söylenmektedir. Zamanı geldiğinde program şirketine ulaşmaya çalışan yarışmacılar ya hiçbir şekilde muhatap bulamamakta ya da belli evrakların toplanması gerektiği için hemen ödenemeyeceği söylenmektedir. Çoğu yarışmacı düşük ödül kazandığı için bunu önemsemese de bu yarışmacıların kazandıkları bir ödüldür ve almaları her zaman onların yararına olacaktır. 

    Program şirketi bazen ise yarışmacılara parayı aldıklarına ve hiçbir alacakları kalmadığına ilişkin İBRANAME imzalatmaya çalışmaktadırlar. Bazı yarışmacılar güvenerek bunu noter aracılığı ile imzalayıp göndermektedir. İbranameyi imzalayıp gönderen yarışmacıların çok büyük bir kısmı ödüllerini bir daha alamamaktadırlar. İbraname imzalamayan ancak hiçbir işlem yapmayan yarışmacılar da karşılarında kimseyi bulamamaktadırlar. Bu sebeple kazanılan ödül ne olursa olsun bir avukat ile görüşülmelidir. Aksi takdirde program çalışanları yarışmacıları oyalamakta ve hatta tehdit edebilmektedirler.


    Yarışma programlarından kazanılan hediyeler veya ödüllerin tahsili için tarafımızca da yapılan hukuki işlemler çoğunlukla kısa sürede çözüme kavuşmuştur. Yarışmacıların haklarını her zaman aramalı ve hak ettikleri ödüllerini almalıdırlar.

"Yarışma Programından Ödül Kazandım Ödülümü Vermiyorlar. Ne yapabilirim?" adlı makalenin tüm hakları yazarı Av. Arb. Eda Yıldırım İlhan'a aittir ve makale, yazarı tarafından (https://www.edayildirimilhan.av.tr) internet sitesinde yayınlanmıştır. Söz konusu bu makalenin bütünü yazarının izni olmaksızın çoğaltılamaz, Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun olarak makaleye atıf yapılmak suretiyle alıntı yapılabilir.

+90 541 332 3595