Eskişehir Avukat - Bize Ulaşın: 0541 332 35 95 - Gökmeydan Mh. Nilgün Sk. Uzun Ap. 122/10 Odunpazarı/Eskişehir

Koronavirüs (Covid-19) Sebebiyle İşten Çıkarmalar 3 Ay Yasaklanıyor

Koronavirüs (Covid-19) Sebebiyle İşten Çıkarmalar 3 Ay Yasaklanıyor

 

Koronavirüs (Covid-19) tüm dünyayı etkisi altına almaya hızla devam etmektedir. Ülkemizde de 11 Mart 2020'de ilk vaka ortaya çıkmış ve sonrasında hızla tedbirler alınmaya başlamıştır. Çoğu iş yerinin kapatılması ile hem işverenler hem de işçiler mağdur olmuşsa da bulaş hızı çok yüksek olan bu salgın için bu önlemler zorunlu hale gelmiştir. Alınan önlemler sonrasında çalışanlar ya işten çıkarılmış ya ücretsiz izne çıkarılmış ya da kısa çalıştırma yapılmaya başlanmıştır.

 

İşverenler, bu süreçte işçileri ücretsiz izne zorlayabilmektedir. Ücretsiz izin formunu imzalamadan önce koronavirüs ile ilgili bu yazımızı inceleyebilirsiniz. Yapılacak yeni düzenlemede yer alan taslağa göre ücretsiz iznin işçi tarafından kabul edilmesi durumunda ücretsiz izne çıkarılan işçiler günlük 39 lira 24 kuruş ödeme alacaklar. 

 

Ayrıca yapılacak yeni düzenleme sonrasında işverenler 3 ay süre ile işten çıkarma yapamayacaklar. Cumhurbaşkanı tarafından bu yasak 6 aya kadar uzatılabilecek. Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle işten çıkarılma, ücretsiz izne çıkarılma ile karşılaşabilecek işçilerin evrak imzalamadan önce iş avukatına danışmaları daha doğru olacaktır. Mağdur olmamak adına en doğru bilgi avukat aracılığıyla alınmalıdır.

"Koronavirüs (Covid-19) Sebebiyle İşten Çıkarmalar 3 Ay Yasaklanıyor" adlı makalenin tüm hakları yazarı Av. Arb. Eda Yıldırım İlhan'a aittir ve makale, yazarı tarafından (https://www.edayildirimilhan.av.tr) internet sitesinde yayınlanmıştır. Söz konusu bu makalenin bütünü yazarının izni olmaksızın çoğaltılamaz, Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun olarak makaleye atıf yapılmak suretiyle alıntı yapılabilir.

+90 541 332 3595